WARSKAVI RUSTAS FÖR VIDARE FÄRD

 

"Man kan ju inte gå vilse om man inte vet vart man ska!" - Gammalt Warskaviordspråk

Fiji. Seglatsen till Fiji var den absolut skönaste, lugnaste vi haft sedan vi lämnade Panama typ. Om det inte vore för allt förbaskat regn. Eller för den delen de otroligt kalla nätterna. Mössa, tjocktröjor och strumpor för att hålla oss lagom tempererade. Hade vi haft vantar på båten hade säkert dem åkt på också!

Men nu är vi alltså här. Fiji. Vi kom fram natten till fredagen, samma fredag tobbes far anlände. Vi klarerade in och tog oss till Vuda point marina. En otroligt trevlig marina med otroligt låga priser... på båtplatser i alla fall. 61kr/natten typ så det kände vi att vi var värda. Dusch med varmvatten. Det ni! Kan förstå att det låter som något självklart och som alla har tillgång till där hemma men på de sju haven är detta något som längtas till mer än en romare många gånger! Tobbes far anlände alltså hit. Vi har sedan dess hållt oss i marinan och ordnat med båten men en och en annan utflykt har vi hunnit med. Stefan, Tobbes far, har tagit hand om oss och sett till att vi inte gått hungriga under vår vistelse, något vi alla uppskattat!

Någon gång under vistelsen här kom vi på att det är förbaskat billigt med det mesta som hade med båtplatser och sånt att göra att vi tog ett ryck, lyfte upp båten och skrapade hela botten, målade om bottenfärgen, putsade och har gjort båten otroligt fin. Vi har dessutom slängt en hel del gammalt skrot vi inte behöver, aldrig använt eller inte vet vad det är. Förvånandsvärt för Fiji är att vi inte alls gjort speciellt mycket alls mer än att tagit det väldigt lugnt eller fixat med båten.

ytterligare en kul händelse var att vi sedan Panama inte haft någon kyl. När vi sedan går här på marinan ser vi en som slänger ut en kyl av samma märke och modell som vår. Vi undrade om vi kunde ta den och det fick vi. Sagt och gjort så bytte vi ut våra gamla elektronikdelar på vår kyl och slängde på hans gamla fungerande. Tadah! Ny kyl och den fungerar!
... i några dagar. Nu fungerar den inte igen. Vi kollar på det i alla fall... men det var kalla dricka ett tag i alla fall! Man får vara glad för det lilla!

I samma veva som Stefan lämnade båten tog vi ombord Rosalie från Lady Lostris (som vi talat om i tidigare inlägg) som kommer följa med tills hon blivit för avskräckt av Warsakavi och dess besättning!

trots att vi inte sett fiji speciellt mycket känner vi oss nu nöjda och ser fram emot Vanuatu. Vi lämnar Fiji under morgondagen och det borde ta oss i runda slängar 5 dagar att nå till Vanuatu. Väl där har vi sedan Sverige gjort 15'000NM. Så kanske inte så konstigt att vi behövde ny bottenfärg?

Puss och kram!
//Warskavi med extra besättning!