VART ÄR VINDEN?

"Efter regn kommer solsken" - Som Roland skulle sagt!

Vägen till Panama hade vi förvisso tagit oss långa sträckor med diesel och järngenua. Något vi alla kände var helt okay. Vi hade fortfarande kvar i stort sett all diesel från Las Palmas och ville heller inte dröja längre i karibien mer än vi måste. Vi visste redan sedan länge att vi kanske skulle behöva bli kvar i väntan på att gå igenom Kanalen. Men inte visste vi att det var på stilla havssidan där det skulle bli till att vänta.

Vi ligger här just nu. Igenom kanalen. Välbehållna och båten mer eller mindre klar för att åka vidare ut över stilla havet, mot galapagos och vidare. Men vad hände med vinden? Från att knappt behöva kolla på gribfiler i stort sett hela karibien till att nu mötas av vecka efter vecka av inget väder alls. När vi väl finner en lucka med vind är det något som kommer ivägen. Först var det att Ludde hade lite semester från semestern och vi missade ett perfekt tillfälle att åka från Panama. Andra gången, nu senast, var det för att vi fortfarande inväntade ett paket med reservdelar, godis och ny spis till köket. Ett gasolkök. Vi har ju testat allt annat känns det som, så varför inte testa detta också?

Minuter blir till timmar. Timmar blir till dagar och dagar blir till veckor. Allt smälter samman lite och vi gör inte speciellt mycket alls. Det är varmt på dagarna. Riktigt varmt. Lite så man svettas oavsett vad man gör. Nätterna blir kalla. Riktigt kalla. Det är till och med så att man drar på sig en filt för att inte frysa genom hela natten. Det är fortfarande säkert varmare på våra nätter än vad en sommar i sverige mitt på dagen erbjuder för värme. Men har man tillbringat för(?) mycket tid i solen blir man lätt lite bortskämd. Vi har nu samtliga på båten varit riktigt förkylda. För några veckor sedan när vi var i San Blas åkte Tobbe på en däng förkylning och feber och annat tjaffs. Likaså Ludde för någon vecka sedan och han i sin tur smittade säkert Simon, vilket har fått simon mer eller mindre sängliggandes nu. Sånt som händer. Men 22grader nattetid är kallt för oss!

Vi har diesel och allt nytt tankat. Dieseln borde kunna ta oss dryga 500NM. Distansen till Galapagos är dryga 900NM. Vilket leder till att vi behöver en vind som håller i sig i åtminstonde 4 dagar (räknat på att vi tar oss dryga 100NM om dagen). Alternativet har varit att åka 500NM med motor till Equadors kust i sydamerika, bunkra mer diesel och sedan around 600NM ut till galapagos. Ingen av oss är speciellt sugna på 11 dagar att konstant motorbrum. Dyker ingen vind upp kanske det är så vi får handskas med allt.

Så fram mot att vi får lite vind kommer vi nog inte göra så mycket annat än att ligga och lata oss, se på film, hänga på internet och bara ta det lugnt. Det känns som om nu är en perfekt chans för alla att ta sig i kragen och boka skypedejter med samtliga på Warskavi! För det behövs. Vi är otroligt uttråkade!

Men det verkar som om när vi uppdaterade sidan att vi har problem med att ladda upp bilder på detta inlägg. Jobbar på det och de dyker upp här när jag löst det!

Tjoflöjt!! //Warskavi crew