BRANDÖVNING PÅ WARSKAVI


Sedan vi gett oss av ut på de sju haven har vi försökt att hålla säkerheten på topp. Detta genom att alltid ha brandsläckare och brandfiltar nära till hands i båten i fall av brand. Men detta känner vi ändå att det inte räcker alla gånger. Därför tog vi oss i kragen redan i Holland att testa på en äkta brand. Vi satte därför eld på vårt fotogenkök. Detta fungerade fint och vi klarade oss genom den eldsvådan tack vare att vara snabbtänkta och gå loss hårt med pulversläckaren!


Grejen med brandövningar är att man måste ha det lite till och från hela tiden för att hålla uppe expertisen på att släcka bränder. Därför tog vi oss tillfället i akt att sätta eld på vårt spritkök igår. Andra gången. Denna gång gick det också bra och vi misstänker att tack vare erfarenheten från fotogenköket kommer vi nu också kunna fortsätta använda spritköket. Men till en kostnad av en ny brandsläckare. Kanske är det tredje köket gillt som kommer få allt att fungera felfritt? Vi inväntar gasolkök från vår sponsor i Panama. Tills dess får vi klara oss med det vi har!


Seglatsen mellan Curacao och Aruba var med kraftig vind så vi lyckades hålla ett snitt på dryga 5,5 knop under en nattseglats - endast med revat storseglet. Nu ligger vi i en marina mitt i Oranjestad, Aruba. Vi har haft tillfället att komma över på Relax, en svensk båt med Ola och Carolin som besättning, nu dock med en extra på besök. Dagen efter deras otroligt fina inbjudan träffade vi på Alex, Mike och Taro från en fransk/finsk/irländs båt. Alltid trevligt med lite fiskeprat, platser man varit på och vart man ska. Kul att utbyta historier om inte annat.


Nu blir det till att fortsätta putsa bort allt pulver som ligger i hela båten.

Brandövning nummer 2 - Check!

//En sotig Warskavibesätning