WARSKAVI RIVER MAST

"An ounce of practice is worth more than tons of preaching" - Mahatma Ghandi

Efter livliga bataljer i de farofyllda haven utanför Västervik gick vi på vårt första ordentliga motstånd. Detta en helt vanlig solig sommardag. När vi som minst anade det och när vi skulla hala seglen för kvällens äventyr hände det. PANG! förstaget smällde och fick hela masten att svaja. Turligt nog la den sig inte och det var ingen större fara skedd. Skärrade insåg vi nu att vi fick mer att pilla med än vi tidigare trott. Mer utgifter för den delen också. Oh well, kunde varit värre.

När våra flaskpostkumpaner på "Sassy Lady" redan kastat loss på väg med deras äventyr passade Simon och Ludde på att riva mast. Inte lika spännande.

P1010043
Så här såg det ut. Inte så snajdigt!

P1010041
Vi har länge diskuterat vad det är som är behövligt att ha på en segelbåt egentligen. Vi prioriterade dock inte bort masten även om det ser så ut.

P1010042
Masten på land. Dags att försöka få tag på nya förstag och även montera mastlanterna och vindex. Kan vara bra att ha tyckte Simon. De andra instämde.

P1010038
Vi har även passat på att köpa det sista som kan tänkas behöva. Dunkar i mängder. Här ser ni en liten, liten del av alla dunkar.


Nu har vi gjort oss förtjänta av att chilla lite. Vi har gott om tid till nästa helg då vi kastar loss. Vi ser ingen anledning till att stressa riktigt än. Tobbe dyker dessutom upp i veckan också. Då har vi ytterligare ett par händer som kan jobba lite.

//Herr Grip