100 Dagar

"All things come to him who waits – provided he knows what he is waiting for." -Woodrow T. Wilson

Det känns inte allt för länge sedan vi satt och berättade rövarhistorier för varandra på östersjöns lugnt gungande hav. Då var det lite dryga tvåhundra solnedgångar kvar till avfärd. Nu är det hundra. Det är otroligt hur snabbt allt verkar gå. Stressen inför allt det sista som måste ordnas i samtligas hemmahamnar har påbörjas lite smått och vi har alla tre bestämt träff i Warskavi af Gamlebys och Kapten Simons hamn. Båten skall putsas, tjäras, målas och göras fin inför vårens sjösättning. Vårat, snudd på, Regalskepp har tidigare endast blivit beskådat av Simon och kommer således kännas som ett litet äventyr i sig självt för oss andra två.

Påsken kommer därför inte endast bestås utav skattletande, romdrickande och annat typiskt piratigt och häftigt, det kommer även vara en hel del jobb som skall hinnas med. Med en styrande hand kommer Kapten Simon styra oss andra två flitigt arbetande landkrabbor på en hård väg mot att bli hårdba sjöbusar. Först blir det, som alla väl känner till, en skopa mr.Miyagi - "wax on - wax off" . Kanske kan det få oss räddade mot andra pirater en dag? Tack Simon, smart tänkt! Alla vet vi att de asiatiska piraterna inte var att leka med!

Kartor har målats, planer har smidits, hela besättningen kommer vara samlad för att göra sydöstra Sverige osäkert. Västervik och Gamleby kommer aldrig vara sig det samma...

/ Quarter Master Grip