NU BÄR DET AV!


“It’s only when we truly know and understand that we have limited time on earth and that we have no way of knowing when our time is up that we will begin to live each day to the fullest, as if it were the only one we had” - Elizabeth Kübler-RossDet var inte alls länge sedan jag, näst intill bokstavligt, snubblade över en hemsida. En hemsida som visade att, det jag så länge endast våga drömma om, inte var så avlägset ändå. Jag läste om äventyr, upplevelser, resor och bråk. Om en Kapten och hans besättning som med minimal budget och erfarenhet lyckades segla, paddla och bitvis gå på motor jorden runt. ”Det är möjligt. Det går. Jag ska iväg!” Det var allt jag kände. Mina ögon lös, som i extas, för varje ord jag läste. Varje ord tog mitt ett steg närmare.

Till detta hör att jag för så länge kan minnas alltid suttit med Tobias och drömt oss bort om detta. Att han, min käre vän och vapendragare, skulle vara svår att övertala trodde jag inte. Mycket riktigt så räckte det med att snabbt visa hemsidan och även hos honom skulle det gå upp en äventyrslystnad jag sällan skådat. Det var bara strax efter vi upptäckte en annan sjöfarare med samma dröm, men med något som vi bägge saknade, båt och kunskap. Med min initiativförmåga, Tobbes jakt- och fiskekunskaper samt vår nya Kapten Simons erfarenhet kände nog vi bägge två (förhoppningsvis alla tre) att vi kunde gå hur långt som helst.

Så nu är vi här, på denna hemsidan, och kommer få skriva om våra äventyr. . Jag ser fram emot sommaren och att vi nu mönstrat på båten; ”Warskavi af Gamleby”. En båt som jag säkerligen kommer till att både älska och stundvis hata...

//Quarter Master – Ludde Grip


Only those who will risk going too far can possibly find out how far one can go” - T. S. Eliot