IMG_8338
IMG_8340
IMG_8327

UPPSKJUTET, ÄNDRAT.....SLUT?

Hej där ute!

För någon vecka sedan beslöt jag mig för att skjuta upp resan, i skrivande stund så känns andra sidan jorden väldigt långt borta. Men jag är inte så nere som jag låter, visst hade jag mer än gärna seglat mot horisonten och sätt allt det man får se, men min besättningskamrat, bästa vän och så mycket mer fick så mycket motsättningar från sin familj att hon gav upp fighten. Tråkigt när sådant händer. Och svårt för mig att sätta mig in i situationen då mina föräldrar med släckt och vänner har stöttat mig fullt ut. Visst har de flesta varit oroliga, men aldrig har något förbjudit mig att leva mitt eget liv.

 

Ett sorgligt slut kanske, men båten finns fortfarande kvar, fullt utrustad och redo. Så en dag. Kanske nästa år så ger jag mig av. Jag tänker aldrig ge upp helt, och jag är inte den som fastnar i en ond cirkel.

 

Jag vill verkligen tacka alla som hjälpt mig såhär långt, ni har varit något högre för mig. Jag skulle aldrig ha blivit klar med båten och planerandet utan er hjälp!

Och till er få som motsätter sig tanken och kallar detta ett självmordsuppdrag. Så vill jag saga att med sunt förnuft blandat med lite äventurslusta så kommer man så mycket längre. I stället för att säga att något inte går, kolla innan då på hur många som har klarat det innan mig och hur de gjorde det. Jag vet att det finns många utav dem som klarat det galant utan att vara i närheten av mina bortskämda förutsättningar. Så att säga att något inte går alls, då måste jag påstå att man redan har fastnat och kommer aldrig utvecklas som person.

 

Som Planerna ser ut nu ska jag och min kvinna flyga oss neråt Kanarieöarna och lära oss konsten att surfa i 3 månader. Jag planerar att vinka av några som ska korsa Atlanten. Och njuta av lite äventyr på öarna. Sedan komma hem till kalla Svedala och försöka skaffa något jobb ett tag för att se vilka möjligheter som dyker upp. Och fortsätta segla kommer jag utan tvekan att göra. Och om inte annat så har jag en ofantligt robust båt för Östersjösegling. Lite för kittad kanske^^,

Något jag vill påpeka är, att jag lyckades modifiera i princip hela båten på 1.5 månad. Så den som vill kan verkligen lyckas med små medel. jag tänkte faktiskt även komplitera sidan för att visa hur jag tänkt och vilka saker jag faktiskt gjort på båten min kära.

 

Jag ger inte upp än! Så kämpa på du också