FÖNSTER OCH VIKTIGA SMÅSAKER

Tjao!

IMG_8306
IMG_8308

IMG_8307

IMG_8310

 

Tillbaka från england, efter en hård övning. nu uppvilad och i gott mod! fram till typ igår:P

Nu känns det trögt, tiden går långsamt och många småproblem dyker upp på vägen:P men vi få väl se om det blir lyckat i slutet ändå! Nu de senaste veckorna så har jag ringt till lläkare om vaccin, och med försäkringsolag om reseförsäkringar, riktigt tråkigt göra som måste kryssas av. Snart närmar sig avfärd, och den här gossen har en lååång lista att bocka av innan tamparna lossas! men hittils har jag åtminstånde fixat det mest vessäntliga, så egentligen borde det gå att kasta loss redan nu utan några större missöden, men vill man leva lite enklare så förbereder man båten desto mer.

Fönster är ju ett av de roliga projekt jag ålakt mig just nu, och jag hade turen att få ett par skivor Makralon från Ak-Glas i västervik helt utan att öppna plånboken, det är jag mycket tacksam för. och vilket mattrial! Det går att slå en spik igenom (även om det tar ett tag) och kallbocka det utan att det spricker det minsta!

När det gäller rutorna så har jag gått till väga så att jag tryckt ut de gamla, mallat från insidan med en penna på det nya glaset (med skyddsplasten kvar på det nya glaset) och sedan lagt till 5cm till överlapp.  sågat och slipat till formen. Klickat på en lång bit butyltejp och sedan bultat fast rutona i skrovet. håller inte detta för en överbrytande våg i sidan, ja då blir det blött och jag en aning besviken.. Nu är jag ju fullt medveten om att det inte blev världens snyggaste jobb, men absolut så tror jag det blir funktionellt. det som är kvar att göra på dem nu är att sätta en fog med sikaflex runt om hela, så att det blir lite snyggare och tätare.

 

Ni måste ju förståss få höra om missödet ang rutorna och ett starkt tips till er som ska göra ett

liknande jobb. kolla väderprognosen! jag började när det va soligt, men det slutade med att en åskskur gled över båten då jag stod i garaget och slipade till rutorna, härliga mängder vatten som kan samlas på så kort tid i båten av att rutorna är borta:P men som allt annat det löste sig tillslut!

Just för tillfället känns ju modet hyffsat högt trots lite missöden, och avresedatumet borde la gå att hålla, nu gäller det bara att claes från smartroller kommer med resten av det som ska monteras så ser hon ut att klara världshaven!

hare gött! och jag ska försöka uppdatera lite oftare nu när läsarantalet ökar och det faktum att jag är hemma vid båten hela tiden! för nu är jag uppsagd från mitt jobb i flottan och allt börjar verkligen på allvar! lite smått ångest över det hela, men det är väl naturligt!

Ha det gött gott folk! så får ni snart se det färdiga resultatet!

//simon