LITE TANKAR, IS OCH ANNAT

10-12-08
 
Hej!

Varje år så tampas den lite slarvigare skaran båtägare med vissa problem såhär på vinterns kalla dagar, med snö och annat elände.

Jag känner en kille som äger en liten båt. Denne unge händiga man med sin bror till hjälp, byggde lite akut-artat en täckställning över båten för att skydda den mot rusk och regn, men ack nej sa snön, här ska jag allt lägga mig och gosa. Två veckor efter ställningen stod klar så va den icke hel något mer. Den bakre delen av ställningen rasade friskt och samlade gladeligen upp hundra liter vatten i sittbrunnen, vilket omöjliggjorde inträde i båten. Yxan åkte fram och mannen började hugga så isen yrde och sprack så det small, båten höll sig fin och täcktes åter igen.

Självklart var det inspiration själv som dragit på sig issjukan, och den koloss som låg i sittbrunnen var inte liten måste jag säga, jag kanske inte är starkast men den va inte lätt och rubbade sig absolut inte. Men som sagt, efter ett par ordentliga hugg och lite hivande, så var isen borta, och det gick åter träda in i skutan min. 

 Men det positiva är ju i alla fall att den hemgjorda vaggan i tryckimpregnerat trä för ca åttahundra svenska riksdaler håller sig stabil och fräsch, och båten i sig ska ju allt klara lite motgångar.

En sak till jag bara måste berätta, det är om min första riktiga sponsor, och det är Claes på Smart-Ruller, han ger mig långseglartips, specialtillverkar produkter och ger mig erbjudanden som är himmelska för en ensam sjöman som drömmer om att runda den stora blå. Och i övrigt vad som gäller sponsorer så jobbas det på och de flesta vettiga verkar vara ganska intresserade. Produkter verkar inte vara något som är så jättesvårt att sponsra med.

Sorry för det bristfälliga antalet nya bilder som dyker upp, men kameran glömdes och bror min raderade allt från mycket av misstag.

Ha det gött!

//Kapten envis, vid tangenterna!