TRASIG RORKULT

"Promises and pie crust are made to be broken" - Jonathan Swift
 
Det är inte så att vi inte ville ligga kvar i Viviero men allt har sin tid och vi kände att det var dags att röra oss vidare. Vindarna viskade att det var dags och vi var nog helt rätt ute i tiden.
Vi satte fart västerut mot La Coruña, en etapp som gick snabbt som attans och inte längre än en dag. Så fel kan vi alltså inte ha varit över Biscaya ändå. Skönt. Väl här träffade vi snart välbekanta ansikten (eller i detta fallet, båt). Lars och hans gigantiska båt låg och såg så där stor ut som den bara kan. Kul med lite folk man känner i alla fall. Å andra sidan tog det inte lång tid innan vi blev inbjudna på en festande Katamaran 75meter bort. Dem hade festat i många dagar innan vi kom och fortsätter säkerligen fortfarande. Trevligt folk men hade kanske till och med för oss lite väl mycket party. Vi gjorde våran grej, var över hos dem lite men upptäckte till mestadels staden!
 
Vi blev inte långvariga där utan gled med vindarna i 6-9knop mot sydligare bredgrader. Vi lyckades med en dagsetapp på dryga 70distans till en liten stad (mja, by kanske) vid namn Muxia. Trevligt men inte allt för mycket att utforska här. Utöver ett möte med en tvärhand hög dam som kallade oss tre svenska änglar, tog en bild med oss och sedan tryckte in sin (vad vi tror?) dotter emellan och tog ett till, så hände där ingenting.
 
Vi valde att redan dagen efter åka vidare mot Bayona. Allt verkade gå hur bra som helst, hastighetsrekord och riktigt Online Pokies fin segling... Sen kom Ludde på och han lyckades hela 10distans medan Simon lyckades 25. Tobbe efter Ludde klarade som Simon. Ludde hävdar fortfarande att det berodde på ingen vind. De övriga tvekar. Hur som kom de in på dryga 15 distans kvar när rorkulten spricker i mässingsfästet och vi kan lätt konstatera att en större stad med verkstad än Bayona är att föredra. Ödet förde oss till Vigo. Till en liten marina som ser skitdyr ut. Det var den. 29 Euro för en natt. Det grämde oss lite. Speciellt när det nya fästet dessutom skulle gå på 70 Euro. 29 Euro natten var lite mäktigt. 70 Euro för nya delar var hur bra investerat som helst, peppar peppar. Däremot kom det ett trevligt par från Wales som utfodrade oss med ca; 18l bensin och två påsar mat. Tack för det. Helt plötsigt var inte denna vistelsen så dyr längre. De måste trott att vi inte kan segla och ser taniga ut. Sicken nitlott för dem. Vegan går ju på Diesel!
 
Nu är det dags för kvällsmat efter en dags hårt arbetande i Vigo. Vi lyckades komma över 3kilo kött för 10 Euro. Tyckte vi lät fint! Det blir det nu!
 
SAM 0423
Alla sjörövare behöver ett bra bibleotek!
SAM 0434
Slingerkojerna blev kalasbra och hållbara. Kostade totalt ca; 30sek + lite krokar vi hade liggandes! BUDGET!
 
SAM 0446
Halvvägs genom dagen ordnades det till ordentlig lunchfest!
 
SAM 0449
Nytt, borstat och rostfritt. I dare you wind att försöka knäcka detta! .... ehm... Ta i trä...
 
SAM 0450
Morgondagen blir det till att börja på att ankra istället för marinor. Det firas genom att ordna med Jollen. Pumpen är pajj, vi lånade en! mer att sätta på to-do-listan!
 
// Warskavi