WARSKAVI BISCAYA 1-0

"nada hay más surreal que la realidad" - Salvador Deli (Vi misstänker att han syftar på Naseiro festivalen)

Det var inte långt efter vårt senaste inlägg vi begav oss ut mot vårt äventyr över Biscaya. Motor fick det bli. Eller Järngenua som vi mer börjat kalla det. Vi kunde inte längta mer efter att komma över så vi kunnat sluta gå på motor. Underbart var det att lämna hamnen i Brest.

De två första dagarna gjorde vi inget mer än att glida för motor, sakta men säkert. Under kvällen dag 2, under vår kvällsliga filmtitt började vi märka av att vågorna blev större och större och vi började ana att vi inte skulle ha diesel för att klara oss hela vägen. Ner mer järngenuan och uppp med fock och storsegel och vi började kämpa oss mott större och större vågor. Sen kom Regnet. Självklart. När vi satt där, varandras pass efter varandras pass kunde vi i alla fall konstatera att både regnet och vågorna som stänkte upp i ansiktena var varmt och att vi inte hade så långt kvar.

Mitt i natten fick vi däremot problem med ena förseglet som snorde in sig i ett fall och vi fick gå upp alla tre på däck i fyra meters vågor (2meter om man mäter från mitten på vågon. Take your pick). Det vart blött och tog tid. Sen när vi skulle fixa till det andra förseglet strulade det lite också. Note to selves, ordna innan bäcksvärta och kraftigare vindar.

Sen var det bara segla på, det var mörkt och det blev högre vågor, det blev blötare självklart också. Både i och utanför båten. Men inget allvarligt. Men som om vi inte stött på allt så dog all navigation och vi fick leta efter alla möjliga sätt att leta efter vår position. Simons mobil med inbyggd GPS samt minnen och snabb check på den ankommande bergsväggen fick oss att inse att enklast var inte att ta oss till La Coroña, utan gå in i Viviero. Det gjorde vi också.

Här har vi legat sedan dess och är glada över att ha fått uppleva allt gott Biscaya har att erbjuda och kan också för första gången sedan avfärd känna att vi kan börja ta det lite lugnt. Fredag verkar det som om vi går vidare härifrån till La Coroña där vi hoppas på att få möta upp lite vänner vi träffat sedan tidigare. Annars får vi jobba ikapp dem helt enkelt.

Nu skall vi återgå till våra gratistapas.... tjoflöjt!

//WarskaviCrewn